camera

gear food fotografie

Mijn camera gear

In deze blog vertel ik welke spullen ik gebruik. Dit zijn de spullen die ik zelf fijn vind. Je hoeft geen fancy camera te hebben om mooie food foto's te maken. Het gaat uiteindelijk toch om de kennis die erbij komt kijken en hoe je deze toe past. Om te beginnen met food fotografie kun je het beste eerst de camera van je mobiel gebruiken, om te kijken of het was voor je is. Ik heb eerst ook de camera van mijn ouders gebruikt om mee te oefenen.

 

Ik heb zelf een crop camera. In de toekomst wil ik nog wel een keer upgraden naar een full frame camera, maar mijn camera werkt super goed en ik kan hiermee mooie foto's maken. Iets wat nog belangrijker is dan de camera zijn de lenzen. De standaard kit lens die geleverd wordt bij een camera zijn niet echt fijn om mee te fotograferen. Een aanrader is de 50mm lens als je beginner bent. Hiermee kan je een mooie bokeh effect krijgen. Dat betekend dat je onderwerp scherp is en de achtergrond wazig.

 

Als je iets van camera gear aanschaft. Vraag dan altijd eerst advies aan een camera winkel. Niet iedere lens is geschikt voor ieder toestel. Ik zal in de toekomst nog een blogpost maken over de verschillende camera's en over camera lenzen.